Je hebt wel eens van die apparaten die een eigen webinterface hebben. Denk aan je printer, een router, netwerkapparatuur, en zo zal er wel meer zijn. Meestal kunnen die gewoon met het HTTP protocol gebruikt worden. Sommige van die apparaten vereisen een HTTPS (een beveiligde) verbinding. Dat was met Internet Explorer 9 nooit een probleem: Je kreeg weliswaar een melding, (er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website) maar je kon nog steeds gewoon door. Met Internet Explorer 10 (voor Windows 7 en Windows 8) krijg je alleen nog maar de mogelijkheid om de webpagina te sluiten. Je kunt dus niet meer in de webinterface van het apparaat komen. Nu kun je natuurlijk Firefox gebruiken, maar het probleem is veroorzaakt omdat Microsoft heeft besloten om de minimale sleutellengte op 1024 bits te zetten, in plaats van de 512 bits die het eerst was. Nu ben ik het probleem alleen tegengekomen met selfsigned certificaten, maar het zou dus ook mis moeten gaan met certificaten die wel geauthoriseerd zijn, maar kleiner zijn dan 1024 bits.

Om het probleem op te lossen zouden de apparaten (en websites) eigenlijk een nieuw certificaat moeten installeren. Het gebruik van SSL voor apparaten die alleen op het interne netwerk staan lijkt mij nogal overdreven, dus daar zou je SSL misschien kunnen uitschakelen. Als die opties er niet zijn, kun je ook in Windows aangeven dat de minimale sleutellengte kleiner moet zijn dan 1024. Dat kun je doen door een elevated commandprompt te starten (cmd-> starten als administrator) en dan het volgende te tikken

certutil -setreg chain\minRSAPubKeyBitLength 512

Hiermee wordt de minimale sleutellengte op 512 gezet, en kun je wel gewoon de site weer bereiken. Door het getal 512 te vervangen voor 1024 wordt de originele situatie weer hersteld.

bron: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/ieitprocurrentver/thread/5fdf4b07-30e6-4a0b-bb08-9adc45d42d54/